I.10. Fuga

-Ce, pentru numele tuturor cercurilor de ingeri, se intampla cu ea?!

Am inghetat o fractiune de secunda auzindu-l pe Raffael, dar mi-am revenit instantaneu, miscandu-mi aripile in asa fel incat sa imi acopere trupul gol. Trebuia sa fiu recunoscatoare pentru tuturor tipurilor de inger care ajunsesem -numai asa aripile mele erau destul de largi pentru a ma cuprinde. Mi le-am infasurat in jurul meu ca pe o pelerina si m-am uitat nevinovata la el, in timp ce Lucifer radea in hohote de expresia lui si Kala plangea, tot in hohote.

-Raffael, nu crezi ca Sylvia arata uluitor de bine? intreba Lucifer inca razand in timp ce imi inconjura tandru talia cu un brat pe care nu il mai simteam deloc rece. Probabil datorita a ceea ce devenisem.

-Nu stiu ce sa mai cred. Sylvia, ce anume esti tu?

Am cascat ochii mari auzind dispretul si furia din vocea lui. Prima reactie ar fi fost sa ii dau o palma zdravana, dar m-am abtinut. Voiam sa il recastig de partea mea, si asta nu m-ar fi ajutat prea mult. Nu mai eram muritoarea draguta si firava pe care el era obisnuit sa o protejeze si sa o iubeasca. Am fost surprinsa sa vad ca inca ii puteam citi gandurile. Parea atat de indepartata vremea in care faceam asta de placere… Nu observase nici un fel de schimbare pe fata mea, nici un semn a ceea ce tocmai cugetasem. Din nou, eram fericita de transformare. Parea ca nici gandurile nu ma dadusera de gol. Erau prea rapide pentru el.

I-am atins in fuga mana lui Lucifer, avertizandu-l sa nu reactioneze in vreun fel si in secunda urmatoare mi-am plecat capul. Parul lung imi acoperea fata, asa ca nu am fost nevoita cu adevarat sa plang, dar vocea mea suna stinsa si indurerata.

-Sunt cea mai mare ciudatenie a lumii.

Reactia lui fu instantanee. Nici macar nu sperasem la una asa buna. Am tras cu coada ochiului si i-am vazut ochii marindu-se de frica ca mi-ar fi ranit sentimentele. In urmatoarea secunda era langa mine, cu bratele ridicate. Se codi putin sa imi atinga penele, dar am scos un oftat jalnic si toata nesiguranta lui disparu. Ma stranse in brate, lipindu-mi capul de pieptul lui si sarutandu-ma pe crestet. Am tresarit cand mi-am dat seama cat de bine il simteam. Observa ca m-am oprit din plans (nu ca as fi plans dar il lasam sa creada asta), dar o puse pe seama surprizei si a placerii de a fi in bratele lui (nu e deloc infumurat, deloc, cum v-a venit ideea asta??).

-Nu voiam sa spun asta, scumpo, imi pare rau. E in regula. Tu intotdeauna ai fost mai deosebita. Doar ca m-a socat asta. Imi pare rau. Ma ierti? Nu e nimic in neregula cu tine. Esti teribil de frumoasa.

“Si dezbracata”, l-am auzit gandind. Nici nu trebuia sa ii citesc gandurile ca sa simt cata gelozie emana inspre Lucifer. Am ras incetisor si mi-am desfacut putin aripile, astfel incat mainile lui sa faca contact cu pielea mea. Bineinteles ca se calma in urmatoarea secunda. In schimb, Lucifer se incorda langa mine atat de tare incat mi-a fost frica sa nu iti rupa coltii de scrasnit din dinti. Mi-am dus mana in spate, printre pene, si l-am mangaiat pe pieptul gol, fara sa imi iau ochii de la Raffael.

Kala incepu sa rada ca un besmetic si a trebuit sa ne intoarcem toti inspre el. Sa planga nu deranja, dar rasul ne distragea atentia.

-Voi chiar nu vedeti cum va joaca pe amandoi pe degete? Lucifer, frate, parca erai regele Iadului. Asta-i cea mai impielitata dracoaica pe care am vazut-o in viata mea. Mi-e si mila de voi doi. Salivati dupa ceva ce nu va fi vreodata al vostru.

-Ce tot vrei sa spui cu asta, filozofule? Sunt a lor deja.

-Exact asta vreo sa spun. A LOR. Nu te va avea nici unul in totalitate.

N-am mai putut sa il contrazic. Nu fusesem niciodata devotata unei singure persoane. Imi placea senzatia de putere pe care mi-o dadea contolul asupra altora. Mai ales cand acesti “altii” erau un inger si regele Iadului.

M-am incruntat spre Kala. Si Lucifer si Raffael erau teribil de tacuti, cugetand amandoi la vorbele lui. Tocmai din cauza acestei taceri am auzit acel sunet usor ca de nisip scurs. Lanturile de aur cu care il legasem pe Kalamitas se scurgeau in valuri spre podea.

-NU!

M-am repezit la el, dar era prea tarziu. Am apucat doar o mana de pene rosii. Parca mi le lasase intentionat, ca amintire. El, in schimb, disparuse fara urma. Si, incet incet, ceilalti doi, desmeticindu-se, incepura sa se certe. Eu nu puteam face altceva decat sa ma holbez la dezastrul pe care il putea face o singura vorba. De parca nu il stiam. Doar ca pana atunci vorbele imi apartinusera mie. De data asta nu puteam controla reactia.

Zilele treceau una cate una si nu mai puteam suporta acea monotonie rau prevestitoare. Raffael si Lucifer nu se mai puteau suporta din acea zi nefasta. Nu indrazneau nici macar sa se certe de fata cu mine, dar vedeam uneltirile lor. Aveau un razboi pregatit. Era pe punctul de a incepe, cu toate impotrivirile mele. Iar Kalamitas nu era de gasit. Asa ca toti trei ma lasasera singura. Bine, aproape singura. Am intins mana si am mangaiat micuta pisicuta alb cu negru ce ma privea din poala mea cu ochii ei sangerii. Cine stie ce gluma mai era si asta. Primisem un cadou, unul la fel ca mine: alb, negru si rosu. Semanam chiar mai mult decat as fi vrut. Cu cat trecea vremea, cu cat deveneam amandoua mai rele si mai artagoase. Tanya isi scoase ghearele si ma zgarie. Nu am bagat de seama. Nu simteam vreo durere. Si nu aveam ce sa ii fac. Daca as fi putut si eu sa imi scot la fel de simplu ghearele…

7 Comments »

  1. venerutza Said:

    8-|
    baietii… barbatii… toti sunt la fel de naivi si gelosi :))
    imi place :X:X:X

    • venerutza Said:

      am uitat sa spun
      kala e chiar foarte enervant :@ :@ :@

  2. deuttza Said:

    hmmm…desi nu imi place trebuie sa recunos : kala are dreptate. se cam joaca cu ei, chiar dak nu o face intentionat. oricum imi pkace si abia astept capitolul urmator :X:X:X

  3. ingerash Said:

    foarte tare:x:x:x

  4. georgy Said:

    imi place idea cu pisica…..alb cu negru si ochi rosii….mhm……kiar nu ma asteptam la razboiul intre raffael si lucifer……ffff frumos….apropo, urmatorul capitol cand e?

  5. alicebeautifulvampire Said:

    bai Lucifer ala nu-si da seama ca Silvya il iubeste mai mult decat pe Raffael?

    bai ce naiv ii…infine sper sa se dezmeticeasca 🙂

  6. Livia Said:

    naivii astia …8-|


{ RSS feed for comments on this post} · { TrackBack URI }

Leave a comment